Transmisie live în fața Ateneului Român

0

Din 16 septembrie, publicul care nu a reușit să își rezerve un loc în sala Ateneului Român se va putea bucura de concertele Semifinalelor, Finalelor de Vioară, Pian și Violoncel, precum și de un recital extraordinar din cadrul Concursului Enescu într-o transmisie live pe un ecran în fața Ateneului. Sunt disponibile 100 de locuri pe scaune.

Cele mai frumoase concerte și recitaluri din cadrul ediției 2014 a Concursului Internațional ‘George Enescu’, care are loc până pe 27 septembrie la București, vor putea fi urmărite live pe un ecran amplasat în fața Ateneului Român. 
‘Ne-am dorit să oferim și celor care nu au reușit să-și rezerve un loc în sala Ateneului Român șansa de a putea trăi emoția concertelor și recitalurilor din Concursul Enescu prin intermediul acestei experiențe unice, într-o atmosferă de gală, în aer liber, într-unul dintre locurile simbolice ale Capitalei: chiar în fața Ateneului Român. Ne bucură interesul crescut al publicului pentru Concurs — primele 3.000 de rezervări pentru un loc în sala de concert s-au făcut în mai puțin de 24 de ore’, a declarat pentru presă Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului și Concursului Enescu.

Începând cu data de 16 septembrie, pe ecranul din fața Ateneului vor fi transmise în direct evoluțiile tinerilor artiști care au fost aleși de juriu pentru a intra în Semifinalele Concursului Enescu practic, o serie de recitaluri în toată regula, cu un repertoriu care include și lucrări de George Enescu. De asemenea, publicul se va putea bucura în direct de evoluțiile concurenților care vor intra în Finalele secțiunilor de Vioară, Violoncel și Pian, unde vor susține concerte alături de Orchestra Filarmonicii ‘George Enescu’.

Un moment special pe care iubitorii de muzică clasică îl pot trăi în timp real chiar dacă nu se află în sala de concert va fi desemnarea câștigătorilor acestei ediții a Concursului Enescu care se întâmplă chiar la încheierea concertelor din Finale, după o scurtă pauză. Este momentul culminat al Concursului Enescu, cel când sunt desemnate numele de mâine din muzica clasică internațională din cei 240 de concurenți din 36 de țări înscriși la această ediție a Concursului. Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, concurenții laureați ai Secțiunii de Vioară și ai celei de Pian sunt invitați în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente internaționale, Festivalul de la Ravello, ediția 2015.

Pe 23 septembrie, va fi transmis live pe ecranul din fața Ateneului Român, și recitalul extraordinar susținut de doi muzicieni consacrați, un moment cu valoare de simbol: cunoscutul pianist de origine franceză Jean-Claude Pennetier, de asemenea membru în juriul Concursului Enescu de-a lungul timpului va urca pe scenă alături de pianista de origine română Mara Dobrescu, absolventă a prestigiosului Conservator din Paris.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.