UDMR nu votează moțiunea de cenzură

Share:

UDMR nu va vota moțiunea de cenzură propusă de opoziție a declarat luni, la Deva, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că formațiunea politică pe care o conduce susține guvernul în Parlament.

„Suntem în coaliție, suntem în guvern. (…) Susținem acest guvern în Parlament. Urmează (…) o moțiune de cenzură, dar nu o vom vota, nici nu se pune problema. Când am asumat guvernarea, la începutul anului 2014, în martie, noi ne-am asumat această guvernare până în 2016”, a afirmat liderul UDMR.

În opinia sa, într-o coaliție pot să fie și păreri divergente, apreciind că acestea sunt normale.

„Într-o coaliție tot timpul au fost discuții, au fost dezbateri, chiar discuții uneori foarte tensionate, nu numai acum, și cu PDL și PNL. În toate coalițiile există astfel de tensiuni, dar mi se pare că este și un lucru absolut normal să nu gândim cu toții la fel. Asta nici măcar în era Ceaușescu, în era comunistă, nu se putea. Nici acum nu se poate”, a adăugat liderul UDMR.

El a mai arătat că UDMR susține amnistia fiscală și pentru funcționarii publici din primării, menționând că aceștia nu au nicio vină pentru faptul că verificările Curții de Conturi au descoperit nereguli în ceea ce privește anumite venituri ale acestora.

„Eu cred că (amnistia fiscală, n.r.) este o măsură corectă și necesară. Sigur, nu vorbesc de cazurile penale, unde nu trebuie aplicată nicio amnistie fiscală. Aici vorbim de niște oameni care n-au nicio vină că s-a ajuns în această situație”, a explicat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a mai spus că este împotriva traseismului politic, dar a precizat că, dacă în guvern s-a luat o decizie în ceea ce privește aleșii locali, trebuie respectată.

„Este o greșeală, nu am susținut, nu vom susține (traseismul politic, n.r.), dar eu trebuie să accept că dacă în guvern premierul și-a asumat o decizie, este decizia guvernului—guvernul este solidar. Dar am încercat și atunci să-i conving pe colegii mei că nu e bine să faci ceva când ești la putere și nu dorești să ți se întâmple ție, când nu vei fi la putere. Noi, de ani de zile spunem că traseismul și migrația politică pentru România este o boală, pare incurabilă și cronică, în orice caz”, a adăugat Kelemen Hunor.

El a arătat că UDMR nu este afectată de migrația politică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.