ACL vrea comisie parlamentară pentru depistarea ofițerului acoperit

0

Alianța Creștin-Liberală (ACL) a depus, marți, cererea privind înființarea unei comisii de anchetă la nivelul Camerei Deputaților referitoare la afirmațiile președintelui Traian Băsescu privind existența unui ofițer acoperit printre candidații la prezidențiale.

„Am înregistrat astăzi (n.r. marți) cererea noastră adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaților privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă la nivelul Camerei Deputaților pentru a lămuri această informație lansată în spațiul public de președintele Traian Băsescu cum că unul dintre candidați la cea mai înaltă funcție în stat este ofițer acoperit”, a anunțat liderul deputaților PDL, Tinel Gheorghe, într-o conferință de presă comună cu liderul deputaților PNL, George Scutaru.

El a arătat că această cerere are la bază Constituția și Regulamentul Camerei Deputaților și este semnată de 109 deputați PNL și PDL.

Tinel Gheorghe a precizat că ACL solicită invitarea președintelui Traian Băsescu, a candidaților și a reprezentanților serviciilor de informații la această comisie.

„Sperăm ca, în zece, 12 zile sau maximum 14 zile și cu sprijinul dlui președinte Traian Băsescu pe care îl solicităm să dea curs invitației acestei comisii, să lămurim acest aspect foarte, foarte important pentru curățenia și pentru ca această campanie electorală să nu fie umbrită sau știrbită de acuzații care nu pot fi probate. Sperăm ca toți candidații înscriși în cursă să răspundă solicitărilor comisiei și mai ales pentru că nu vrem să planeze nicio suspiciune asupra serviciilor de informații credem că și ele au interesul să lămurească această problemă. Sub nicio formă intenția noastră nu este de a arunca vreo umbră asupra activității acestui serviciu, dar aspectul, problematica ridicată de președintele Traian Băsescu este foarte importantă și foarte gravă și nu poate fi lăsată nelămurită”, a subliniat liderul deputaților PDL.

Potrivit acestuia, în noua structură vor fi propuși să facă parte membri ai comisiilor parlamentare pentru controlul activității serviciilor speciale pentru a nu exista discuții cu privire la calitatea de a beneficia de informații strict secrete.

Liderul deputaților democrat-liberali a făcut apel la PSD să susțină înființarea acestei comisii de anchetă.

„PSD, dacă nu are nimic de ascuns, dacă Victor Ponta nu este cel spre care se îndreaptă afirmațiile președintelui, să susțină prin grupul parlamentar pe care îl are în Cameră această inițiativă a noastră”, a subliniat Tinel Gheorghe.

George Scutaru a precizat că cel mai probabil solicitarea ACL va fi discutată miercuri în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.