Programe pilot pentru reperarea jihadiștilor din SUA

0

Statele Unite vor lansa o nouă serie de programe-pilot pentru reperarea jihadiştilor aflaţi pe teritoriul american, a anunţat luni secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, citat de AFP.

„În prezent, puţine ameninţări sunt atât de stringente precum cea reprezentată de extremismul violent. Odată cu emergenţa unor grupări ca Stat Islamic (SI) şi ştiind că americani încearcă să plece în Siria şi Irak pentru a participa la lupte, Departamentul Justiţiei răspunde în mod adecvat”, a declarat Holder, precizând că această iniţiativă este realizată în cooperare cu Casa Albă, Centrul naţional de luptă împotriva terorismului şi Departamentul pentru Securitate Internă.

Trebuie să fim, în acelaşi timp, creativi şi agresivi contra extremismului violent şi să-i combatem pe cei care predică intoleranţa, divizarea şi ura nu doar în interiorul frontierelor noastre, ci şi cu partenerii internaţionali, a adăugat el.

Statele Unite colaborează deja cu alte ţări pentru „a repera extremişti americani care se alătură unor grupări teroriste în străinătate”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.