Avion de vânătoare, un cadou pentru Patriarhul Kiril

0

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe ruse, a primit cadou un avion de vânătoare de tip SU-35, în timpul unei vizite la o uzină din Extremul Orient rus, relatează Moscow Times, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

Kiril a primit avionul de vânătoare după ce le-a oferit icoane sfinţite de el însuşi muncitorilor de la uzina care produce aeronave civile şi militare, a anunţat Biserica marţi, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Patriarhul, cu care preşedintele Vladimir Putin a dezvoltat o relaţie apropiată în ultimii ani, le-a vorbit muncitorilor despre importanţa de a apăra statul rus. „Rusia nu poate fi un vasal. Pentru că Rusia nu este doar un stat, este o întreagă civilizaţie, este o poveste de o mie de ani, un vas cultural eterogen, de o putere enormă”, a afirmat el, potrivit agenţiei RIA Novosti.

„Pentru a putea trăi o viaţă suverană, trebuie, dacă este necesar, să fim capabili să ne apărăm patria”, a adăugat el.

Biserica lui Kiril este aliniată la politica lui Putin privind unirea ţărilor din fosta sferă de influenţă sovietică, Biseria Ortodoxă rusă având o influenţă considerabilă prin cei 165 de milioane de membri ai săi în Rusia şi în alte foste republici sovietice.

Criticii Bisericii Ortodoxe ruse afirmă că aceasta acţionează ca un minister al Guvernului lui Putin, inclusiv în afacerile externe, şi avertizează că acest lucru s-ar putea întoarce împotriva sa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.