Birchall: Iohannis, un pericol pentru România

0

Continuarea regimului politic al lui Traian Băsescu de către Klaus Iohannis reprezintă un pericol pentru România, este de părere deputata PSD Ana Birchall.

”Este de notorietate faptul că regimul Băsescu plănuiește supraviețuirea sa politică prin Klaus Iohannis și susținătorii săi, reprezentanții unei alianțe ilegitime de dreapta, construită prin trădarea organizată și pusă în practică de PNL-ul lui Iohannis, în dispreț față de votul românilor din 2012. Principiile USL-ului de uniune națională și de luptă împotriva regimului Băsescu au fost pângărite de PNL, la comanda lui Traian Băsescu. Amintirea Brătienilor și tradiția unui partid istoric au fost astfel jertfite regimului Băsescu, care le cerea încă din 2005 tributul. În 2005, Traian Băsescu voia să îngroape PNL-ul. A reușit în 2014! Continuarea regimului politic al lui Traian Băsescu de către Klaus Iohannis, un președinte ilegitim de partid, candidat la cea mai înaltă funcție din România, reprezintă un pericol pentru România’, a declarat Ana Birchall, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Aceasta a amintit decizia recentă a Tribunalului Municipiului București care a decis să nu înregistreze modificările la Statutul PNL adoptate la Congresul din 27 iunie 2014.

„În consecință, alegerea noii conduceri a partidului, în frunte cu Klaus Iohannis, nu este validată juridic. O întreagă structură politică se prăbușește peste capul candidatului ACL, care în graba de a se vedea la Cotroceni, uită tocmai de importanța unor valori de bază ale societății românești: cinstea, onestitatea, adevărul și respectul față de lege! (…) Este vremea unui nou model de președinte, un model care să unească românii, în loc să-i dezbine, care să dezvolte România și potențialul său economic, social și politic imens, în loc s-o văduvească de oportunități, care să construiască un proiect coerent de țară, în loc să dărâme speranțe și să ne facă de râs în Europa și în lume! (…) Este nevoie de un model de președinte care să nu mai submineze activitatea Guvernului sau a Parlamentului. (…) Avem nevoie de un model de președinte care să participe efectiv, prin fapte, nu prin vorbe, la eliminarea dictaturii non-valorilor din România! Avem nevoie de un model de președinte care în fiecare zi să aibă în vedere numai promovarea României și a interesului național’, a mai declarat Ana Birchall.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.