Gigi Becali, eliberat în mare secret

0

 Gigi Becali a fost eliberat în mare secret. Conform România TV, Gigi Becali se află acasă de două zile, permisia fiind de cinci zile.

Becali se află la reşedinţa sa din Pipera, alături de familie. El se va întoarce sâmbătă dimineaţă la închisoare, lucru confirmat pentru Romania TV de un angajat al Penitenciarului Poarta Albă. Este cea mai lunga permisie pe care a primit-o Gigi Becali de cand a fost condamnat la inchisoare.

Gigi Becali a preferat discreția de această dată. După prima permisie, latifundiarul a fost aspru sancționat de conducerea penitenciarului pentru că a făcut un adevărat spectacol din ziua sa liberă.

La locuinţa lui Gigi Becali este linişte, latifundiarul alegând să respecte de data aceasta toate regulile eliberării. Gigi Becali nu are voie să intervină telefonic în emisiuni televizate şi nici să facă declaraţii politice. Gigi Becali a mers direct la postul de poliţie, pentru vericificarea documentelor, lucrui pe care îl va face şi la plecarea spre penitenciar.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul Valiza şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali a primit şi o veste proastă astăzi: Tribunalul Medgidia a amânat pentru 22 septembrie cererea latifundiarului privind anumite drepturi. Potrivit avocatului lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, omul de afaceri a solicitat să poată merge la muncă, la Academia „Gheorghe Hagi”, şi la slujbele de la o biserică din afara unităţii de detenţie fără însoţitor, precum şi să poată avea telefon mobil.

„Domnul Becali a depus o contestaţie în legătură cu unele drepturi ce îi sunt conferite prin lege şi care derivă din regimul deschis de executare a pedepsei, respectiv dreptul de a se deplasa la muncă în exteriorul penitenciarului, fără supraveghere, în mod individual, dreptul de a deţine şi folosi telefonul mobil şi dreptul de a participa la activităţi cu caracter religios, în mod individual, fără supraveghere, în afara penitenciarului. (…) La Secţia exterioară de la Valu lui Traian nu există biserică şi chiar dacă ar exista, pentru cei care execută în regim deschis legea conferă dreptul de a merge la slujbe în exteriorul penitenciarului”, a declarat Bogdan Vlad, care a precizat că Gigi Becali merge la muncă la Academia lui Gheorghe Hagi de la Ovidiu, dar însoţit de un agent de pază, „deşi se poate deplasa singur”.

Avocatul Bogdan Vlad a mai spus că Becali a făcut iniţial o solicitare în acest sens către conducerea unităţii de detenţie, care i-a fost însă respinsă, apoi a făcut o plângere la judecătorul delegat din penitenciar, care a fost de asemenea respinsă, iar ulterior a depus o plângere în instanţă.

Becali a declarat, joi, în faţa magistraţilor, că Arhiepiscopia Tomisului poate să-i pună la dispoziţie o maşină care duminica să-l ducă la slujbe şi apoi să îl aducă înapoi la Penitenciatul Poarta Albă.

Judecătoria Medgidia a rămas în pronunţare, urmând să ia o decizie săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, a confirmat acest lucru, menţionând că lui Becali i-a fost dat un acord de principiu, în funcţie de hotărârea instanţei.”Dânsul a formulat o cerere, prin avocaţi, ca, în cazul în care penitenciarul nu-i poate pune la dispoziţie un mijloc de transport, Arhiepiscopia să-i poată asigura o maşină care să-l transporte, duminica, la slujbă la biserică şi apoi să-l ducă înapoi la penitenciar. Solicitarea i-a fost aprobată de principiu, în funcţie de ce va decide instanţa în cazul său”, a precizat Călin Gavrilaş.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.