Help Education România a demarat programul de ajutorare a copiilor cu malformații

0

Asociația Help Education România a demarat programul de ajutorare a copiilor cu malformații cardiace congenitale, un program menit să informeze populația cu privire la gravitatea situației acestor copii, la necesitatea diagnosticării de la naștere și la posibilitățile de tratare ale acestor malformații, încercând acolo unde este posibil să elimine soluția chirurgicală.

Programul numit „Salvează inima unui copil” a debutat cu încheierea unui parteneriat între Asociația Help Education România și Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie intervențională Ares, făcând posibilă tratarea copiilor într-un spital cu experiență semnificativă în corecția malformațiilor cardiace congenitale prin tehnici minim invazive. Parteneriatul cuprinde și angajamentul Centrelor de Excelență Ares de a diagnostica gratuit și de a dona suma de 750 de euro fiecărui copil din campania „Salvează inima unui copil”.
Astfel, s-a dat startul la campania de strângere de fonduri pentru tratamentul de corecție a malformațiilor cardiace congenitale a doi copii ce au ajuns în atenția Asociației : Budu Siluan, în vârstă de 3 ani,diagnosticat cu defect septal interatrial ostium secundum cu diametru de 10 mm si Naomi Constantineanu, în varsta de 14 ani, diagnosticată cu defect septal interatrial ostium secundum cu diametru de 27 mm.  Cei doi au fost internați și, în data de 31 iulie 2014 a fost efectuată corecția malformației lui Budu Siluan, iar în data de 1 august a fetiței Naomi Constantineanu. Ambele intervenții au constituit un real succes, rezultatul fiind închiderea totală a defectelor celor doi copii, lucru confirmat și la controalele efectuate la o lună post-procedură.
Procedurile au avut loc în sala de angiografie a Centrului Ares din cadrul Spitalului Ponderas din București, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.