Ponta: Moțiunea de cenzură a rămas fără obiect

0

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că moțiunea de cenzură care urmează să fie dezbătută săptămâna viitoare de Parlament a rămas fără obiect, după decizia CCR care a declarat constituțională OUG 45/2014 privind modificarea legii pentru alegerea președintelui României, informează Agerpres.

„Văd această decizie așa cum văd toate deciziile (CCR — n.r.), se respectă și cred că în felul acesta moțiunea de cenzură de luni a rămas fără obiect, dar, sigur, o să venim. Mi se pare un semnal foarte bun pentru Guvern faptul că ordonanța referitoare la alegerile prezidențiale a fost declarată de către Curtea Constituțională ca fiind constituțională, asta este cel mai bine”, a spus Ponta, la Camera Deputaților.

Curtea Constituțională a României a respins, marți, ca inadmisibilă, sesizarea PNL referitoare la OUG 45/2014 privind modificarea legii pentru alegerea președintelui României.

Judecătorii au constatat că excepția de neconstituționalitate a unei legi sau a unei ordonanțe de urgență nu poate forma obiectul acțiunii în contencios-administrativ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.