Ponta versus Iohannis. Bătălia ipocriziei politice!(I)

0

Victor Ponta versus Klaus Iohannis. Aceasta este marea bătălie care se va da la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Doi exponenţi ai unor găşti politice avide să obţină supremaţia absolută în România sfârşitului de an 2014. Atât Ponta, cât şi Iohannis, sunt, în realitate, două marionete împinse spre Palatul Cotroceni de baronii locali ai PSD, respectiv PDL şi PNL. Toată demagogia electorală care inundă România face parte din acelaşi film penibil la care asistă, din fericire, tot mai puţini alegători. Milioane de români sunt scârbiţi de politică, de prestaţia lamentabilă a aleşilor, de interminabile lupte pentru Putere, de scandaluri, diversiuni şi iluzii vândute prin intermediul unei importante părţi a mass-media suspect de umile faţă de unul sau altul dintre cei doi prezidenţiabili.

Nici Ponta şi nici Iohannis nu pot reprezenta o soluţie politică decentă pentru România. Asistăm la o confruntare alimentată cu sume uriaşe de bani în urma căreia singurul perdant, cu adevărat, este poporul român!

Victor Ponta este un exponent tipic al clasei politice postdecembriste. Evoluţia sa profesională şi mai apoi politică ridică serioase semne de întrebare. Totul i se datorează mentorului şi susţinătorului său în ale politicii, recent eliberatul din puşcărie Adrian Năstase. Acesta este cel care l-a propulsat pe junele Ponta în fruntea tinerilor pesedişti şi mai apoi la şefia Corpului de Control al Guvernului. La doar 27 de ani Ponta intrase în liga mare a politicii. Ironizat de unii, luat la preţ de matineu de alţii, Ponta a făcut jocurile politice ale şefului său, pe atunci premier şi lider atotputernic al PSD. Inevitabil a obţinut primul mandat de deputat.În 2004.Au urmat cele din 2008, respectiv 2012. Funcţiile în structura Parlamentului nu au întârziat să apară. Vicepreşedinte al unor importante comisii, secretar şi chiar vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor în diferite legislaturi. De aici până la funcţia de ministru, fie şi cea puţin importantă de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost doar un pas. Mare contestatar, la nivel declarativ, al regimului Băsescu şi al guvernărilor Boc, Ponta se face a uita că a deţinut un loc important în primul guvern Boc, din cadrul căruia a girat o mulţime de abuzuri ale regimului Băsescu. Despre invazia ordonanţelor de urgenţă din acea perioadă Ponta nu suflă o vorbă!

Pierderea alegerilor prezidenţiale de către „prostănacul” Geoană, a nu se uita faptul că junele Ponta a fost şeful campaniei prezidenţiale, i-a conferit lui Ponta şansa de a accede la şefia PSD. Mazilirea lui Geoană, la Congresul din februarie 2010, de către filialele revanşarde ale unui partid avid să îl pedepsească pe liderul care i-a blocat accesul către guvernare, l-a adus pe Ponta la conducerea unui partid măcinat de orgolii şi lupte pentru Putere, care îşi lingea rănile după pierderea, printre degete, a funcţiei supreme în stat.

Interesant este faptul că, ulterior, Ponta a recunoscut cu o nonşalanţă greu de explicat, faptul că la alegerile prezidenţiale din 2009 nu a votat cu Geoană, în primul tur, ci cu Antonescu. Este greu de cuantificat ipocrizia unui lider politic, vicepreşedinte pe atunci al PSD şi şef al campaniei lui Geoană, care nu votează cu liderul şi prezidenţiabilul partidului său! Cum poţi să mai ai încredere în Ponta? Ca lider, membru al PSD sau simplu cetăţean? Ce să mai spunem despre acuzele privind plagierea grosolană a doctoratului său?

Paşii politici ulteriori şi anume înfiinţarea USL şi obţinerea funcţiei de premier sunt arhicunoscuţi, ca şi tot jocul duplicitar practicat de Ponta şi pesedişti, care a culminat cu ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL.

Din păcate, între Ponta şi Băsescu nu există o diferenţă foarte mare. Băsescu a promis depolitizarea administraţiei. Ca şi Ponta, de altfel. Amândoi au minţit cu nonşalanţă! Băsescu a promis interzicerea migraţiei politice. Ba mai mult, Ponta a legalizat-o în dispreţul Europei! Sunt convins că Ponta va fi un urmaş demn al lui Băsescu în privinţa „reformării statului de drept”. O reformă pervertită în favoarea găştii politice care îl doreşte cu orice preţ la Putere!

Ponta este favorit în cursa prezidenţială. Are în spate o maşinărie electorală extrem de bine unsă care va merge ca un tăvălug prin toate cotloanele României. Filialele PSD vor scoate voturi din „piatră seacă” din simplul motiv că aleşii locali vor face tot ce este necesar pentru a „convinge” electoratul. Prin metode deja patentate în 25 de ani de politică postdecembristă. Ponta ştie foarte bine că susţinerea fantastică pe care o va primi din filiale va trebui răsplătită cum se cuvine dacă va ajunge la Cotroceni. La rândul lor, baronii locali ai PSD ştiu foarte bine acest lucru! Este o înţelegere tacită, făcută exclusiv în interesul găştii care controlează PSD! Spre exemplu, Mazăre se gândeşte la viitorul său şi al amicului Constantinescu, Duicu şi Nicolescu caută soluţii pentru a ieşi din arest, Voiculescu speră şi el, ca mulţi, mulţi alţi penali, care îl susţin condiţionat pe Ponta.

La rândul său, Klaus Iohannis visează la Cotroceni.

(Va urma)

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.