SIE susține că nu are ”acoperiți” în Guvern și în Parlament

Share:

Membrii Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informații Externe (SIE) au luat act, în ședința de miercuri, de informarea transmisă Parlamentului de către SIE, potrivit căreia nu ar avea agenți acoperiți în Guvern, Parlament sau în rândul magistraților și procurorilor.

Președintele Comisiei speciale, Mihăiță Calimente, a declarat pentru AGERPRES că această informare a fost transmisă Parlamentului în cursul zilei de marți, însă a fost supusă miercuri atenției parlamentarilor din Comisia specială.

„Am primit această informare din partea SIE în urma faptului că s-au autosesizat în urma declarațiilor președintelui Traian Băsescu. Prin documentul pe care ni l-au transmis nu confirmă niciuna dintre afirmațiile pe care le-a făcut domnul președinte. Ieri (marți — n.r.) a ajuns la Parlament această sesizare și eu azi am convocat colegii din Comisie ca să ia și ei la cunoștință această hârtie. Noi luăm act de această sesizare pentru că Regulamentul nu ne permite altceva”, a susținut Calimente.

Președintele Traian Băsescu a declarat, la postul B1Tv, că înainte de a-și depune candidaturile cei care s-au înscris în cursa pentru Președinția României ar trebui să menționeze în CV dacă au fost sau nu ofițeri acoperiți, arătând că știe că printre aceștia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.

„Candidații au timp înainte de a-și depune candidaturile să spună public, să-și completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofițeri acoperiți sau nu”, a spus șeful statului la acel moment.

Traian Băsescu a precizat, totodată, că în situația în care candidații nu vor preciza acest lucru o va face el.

„Am obligația să o fac. Există lege care interzice serviciilor să-și facă cunoscute rețelele, ofițerii acoperiți, descoperiți, dar când discutăm despre funcția de președinte al României nu poți să nu informezi, nu spune nimeni să o facă serviciul că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligația să o facă și voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton”, a afirmat șeful statului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.