6 milioane de băutori de bere, așteptați la Oktoberfest

0

Circa șase milioane de amatori de bere sunt așteptați începând de sâmbătă la Munchen, la Oktoberfest, una dintre cele mai mari sărbători populare din lume, ajunsă la cea de-a 181-a ediție, relatează AFP.

Noul primar al orașului, Dieter Reiter (SPD), urmează să deschidă sâmbătă manifestarea, care va dura 16 zile. Din 1950, onoarea de a da cep primului butoi de bere de 200 l îi revine primului edil al orașului. Berea trebuie să curgă după cât mai puține lovituri în butoi. Dieter Reiter și-a propus să nu depășească ‘trei-patru’. El s-a antrenat intens cu un ‘spărgător de butoaie’ de la berăria Paulaner. Presiunea pe primar este maximă, fiindcă predecesorul lui, Christian Ude, și el social-democrat, deține recordul cu două lovituri.

Anul trecut, cei circa 6,4 milioane de vizitatori au băut aproape 6,7 milioane de bere din ‘mass’-urile de 1 l. Pentru prima oară în acest an un mass urmează să coste peste 10 euro în unele din cele 14 mari corturi din Piața Maria Tereza, a declarat oficiul de turism al orașului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.