Alexandru Rafila va reprezenta România în OMS

Share:

Începând din această toamnă, după mai bine de 10 ani, România are un reprezentant în Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, informează AmosNews.
  
Conferențiar dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătăţii, microbiolog şi specialist în sănătate publică, şef laborator microbiologie în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” şi şeful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF “Carol Davila”, a câştigat marţi , prin consens, unul din cele 4 mandate din cadrul Comitetului Permanent.

România va participa astfel direct la stabilirea cadrului strategic European în domeniul Sănătăţii şi va lua parte activ la deciziile privind implementarea strategiilor şi ale politicilor de sănătate 2014-2020.

În perioada 15-18 septembrie 2014, se desfăşoară la Copenhaga cea de-a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al OMS .

Evenimentul reuneşte 300 de participanţi din 53 de ţări. România este reprezentată de o delegaţie a Ministerului Sănătăţii condusă de subsecretarul de stat, Răzvan Vulcănescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.