CE cere Bulgariei să sisteze lucrările la gazoductul South Stream

Share:

Comisia Europeană le-a cerut din nou autorităților de la Sofia să suspende lucrările la construcția gazoductului South Stream, avertizând asupra unor posibile sancțiuni împotriva Bulgariei și chiar a Serbiei.

“Am cerut guvernului de la Sofia să suspende lucrările de construcție pentru conducta South Stream”, a declarat Marlene Holzner, purtător de cuvânt pe teme de energie a CE.

Holzner a precizat că procedura de infringement împotriva Bulgariei, pentru nerespectarea legislației UE în legătură cu proiectul South Stream, este încă în vigoare. Procedura a fost lansată la începutul lunii iunie. Răspunzând la o întrebare despre planurile Serbiei în privința South Stream, Holzner a admis că Uniunea Europeană nu poate impune sancțiuni împotriva statelor care nu sunt membre, dar a adăugat că problema ar putea fi dezbătută de către Comunitatea Energetică, un forum care include și state din afara UE și care dispune de “propriile instrumente”.

Proiectul gazoductul South Stream presupune transportul de gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagră, către țările din sudul și centrul Europei. Proiectul a fost suspendat în momentul în care Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acordurile bilaterale pe care Rusia le are cu țările prin care urmează să treacă gazoductul, printre care Bulgaria, Ungaria, Slovenia și Serbia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.