Claudia Boghicevici cere demisia Rovanei Plumb

0

Deputatul PDL Claudia Boghicevici îi cere ministrului Muncii, Rovana Plumb, să demisioneze, după ce guvernul Ponta a „picat” testul recalculării pensiilor la CCR, punctând că prejudiciul adus pensionarilor este de 630 lei în medie pentru fiecare pensie recalculată greșit.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, ea condamnă „ipocrizia” și „incompetența” ministrului Muncii.

„Decizia de miercuri a Curții Constituționale prin care guvernul Ponta este atenționat că a greșit și a doua oară recalcularea pensiilor conform indicelui de corecție din Legea 263 din 2010 este una fără precedent și extrem de rușinoasă pentru actuala guvernare. Este fără precedent ca un Guvern să fie tras de mânecă că a înțeles greșit o decizie anterioară a Curții. În fapt, vorbim de un demers premeditat al Guvernului PSD pentru a-și păstra surse de venit pentru campania premierului Ponta la prezidențiale, din banii pensionarilor. Este o bâlbâială de nedescris care arată dorința guvernului actual de a nu ține cont de lege nici când este vorba de această categorie de oameni defavorizată prin veniturile pe care le au”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputata amintește că „guvernarea Ponta” este pentru a doua oară sancționată la Curtea Constituțională în urma unui demers făcut de cetățeni din Arad, prejudiciul Guvernului față de pensionari fiind de 630 lei în medie.

„Doamna Plumb se umfla în pene în martie 2014 că recalcularea pensiilor conform deciziei CCR însemna creșterea a 234 mii de pensii cu 63 de lei în medie. Un calcul simplu ne arată că guvernul PSD a ajuns în 2014 să taie 630 de lei în medie pentru fiecare dintre cei 234 mii de pensionari”, a spus Boghicevici.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis miercuri că dispozițiile unui articol din OUG nr.1/2013 sunt neconstituționale, deoarece Parlamentul nu a respectat o decizie anterioară a Curții privind aplicarea indicilor de corecție prevăzuți în legea pensiilor publice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.