Deputaţii nu se grăbesc cu comisia privind ofiţerul acoperit

0

Subiectul constituirii comisiei de anchetă privind existenţa unui ofiţer sub acoperire printre candidaţii la alegerile prezidenţiale nu a fost pus pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, motiv pentru care ACL acuză puterea că au încălcat regulamentul ca expresie a temerii ca nu cumva Victor Ponta să se dovedească drept omul serviciilor secrete.

„În şedinţa Biroului permanent de astăzi, 17 septembrie, conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat să pună pe ordinea de zi a Biroului Permanent demersul nostru, fără să ofere nicio explicaţie. Este inadmisibil modul în care PSD s-a opus clarificării acestor declaraţii deosebit de grave. Demersul nostru a fost unul instituţional şi legal, care nu trebuia să primească aprobarea conducerii Camerei Deputaţilor, ci aceasta trebuia să constate doar dacă sunt întrunite condiţiile regulamentare”, se arată într-un comunicat de presă al liderilor grupurilor PDL şi PNL din Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, respectiv George Scutaru, informează Romaniatv.net.

Aceştia reclamă o încălcare flagrantă a prevederilor Regulamentului Camerei de către reprezentanţii PSD. „Dar cine mai poate spera că PSD respectă instituţii, legi sau regulamente, este cel mult naiv. Mai ales când vine vorba de a se grupa în spatele lui Victor Ponta, armata PSD este disciplinată şi încalcă orice principiu al statului de drept”, susţin cei doi.

O posibilă explicaţie pentru atitudinea PSD ar fi faptul că Victor Ponta este candidatul vizat de declaraţiile preşedintelui, cred cei doi. „Dacă iniţial doar am intuit teama generalizată a PSD că acel ofiţer acoperit de informaţii ar putea fi candidatul Victor Ponta, acum, după respingerea grăbită a demersului nostru, începem să avem convingerea că afirmaţiile preşedintelui României l-au vizat direct pe Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din această toamnă”, se mai spune în comunicat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.