Mai puțin de jumătate de americani se vaccinează contra gripei

0

Un raport al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA a relevat că mai puțin de jumătate dintre americani se vaccinează anual împotriva gripei, în condițiile în care boala provoacă mii de morți, informează vineri EFE, citată de Agerpres.

Autoritățile medicale au cerut populației să se vaccineze împotriva virusului gripei, mai ales cei care fac parte din grupurile de risc înalt, precum femeile însărcinate, bătrânii și copiii.

Specialiștii prognozează că viitorul sezon al gripei ar putea fi mai sever decât cel precedent, cum după s-a văzut în cazul Australiei unde s-a înregistrat un număr mai mare de bolnavi comparativ cu anii anteriori.

CDC, care sugerează vaccinarea împotriva gripei la copii începând cu 6 luni, a recomandat anul acesta, pentru copiii cu vârste între 2 și 8 ani, să fie aplicat vaccinul într-un atomizor nazal, care menține virusul viu — metodă pe care o consideră mai eficientă.

Autoritățile CDC au subliniat de asemenea necesitatea ca un număr mai mare de femei însărcinate, care intră în categoria de risc, să fie vaccinate împotriva gripei (influenza), având în vedere că doar 50 la sută dintre ele au făcut acest vaccin. Studii prealabile au demonstrat că vaccinarea în perioada sarcinii protejează fătul și scade procentul de spitalizări legate de această boală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.