Tupeul udemeriştilor, alimentat de duplicitatea liderilor de la Bucureşti!

1

Demersul liderilor UDMR de a prezenta şi lansa în dezbatere publică proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc nu ar trebui să surprindă. Paşii au fost pregătiţi de ani buni, cu complicitatea evidentă a unei clase politice incapabile să privească mai departe de propriile interese, unele evident mărunte în disonanţă flagrantă cu mult clamatul interes naţional.

Liderii comunităţii maghiare, fie ei moderaţi sau radicali, scandalagii notorii sau diversionişti cu voce mieroasă care, chipurile, apără interesele României, au profitat din plin, în zbuciumata perioadă postdecembristă, de interminabilele lupte pentru Putere de la Bucureşti. Iar liderii UDMR, pe cât de duplicitari, pe atât de abili, au reuşit performanţă de a intra la guvernare în mai toate ecuaţiile politice posibile. Au guvernat şi alături de PSD, şi alături de PDL, şi alături de PNL, şi au “jonglat” fără jenă cu orgoliile şi antipatiile reciproce ale liderilor politici. Udemeriştii au negociat la sânge fiecare vot în Parlament, punând, de fiecare dată, condiţii maximale partenerilor de Coaliţie. Şi cum stabilitatea guvernării este singurul element important vizat de fiecare Coaliţie, concesiile (a se citi cedările) au apărut în marea majoritate a cazurilor. Foarte puţine au fost excepţiile în care vreun premier sau lider politic a bătut cu pumnul în masă şi i-a pus la punct pe aroganţii lideri UDMR.

Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc face parte din acelaşi stil obraznic, revisionist, umilitor la adresa României şi a milioanelor de români. Se vorbeşte deschis de un Consiliu regional şi unul executiv, de un preşedinte al Ţinutului care să participe la şedinţele Guvernului României. Ce dovadă mai mare de tupeu, de dispreţ la adresa României decât fantasmagoriile care se regăsesc în acest controversat proiect lansat, chipurile, şi în dezbatere publică!

Previzibil, liderii politici, de la Putere şi din Opoziţiei s-au declarat oripilaţi, indignaţi, revoltaţi. La nivel declarativ, bineînţeles! “Proiectul este anticonstituţional” spune unul, “proiectul îi sfidează pe români” adăugă un altul. Numele lor nici nu mai contează! Nimeni nu spune, însă, de ce s-a ajuns aici! De ce liderii UDMR îşi permit să calce, după bunul plac, totul în picioare! Dar, oare, când au respectat udemeriştii Constituţia României? Liderii lor sunt în doliu la 1 Decembrie şi sunt în sărbătoare pe 15 martie! Aşa au fost, de altfel, în ultimii 25 de ani! Au sfidat România deschis fără să li se întâmple ceva. Au cerut mult, din ce în ce mai mult, fără a avea vreo secundă intenţia de a lăsa capul în pământ!

Vinovaţii, adevăraţii vinovaţi, de perpetuarea acestei situaţii alarmante, sunt liderii politici de la Bucureşti. Fiecare în parte a preferat să închidă complice ochii.S-au mulţumit doar să protesteze, din considerente eminamente electorale, din când în când! Sporadic şi foarte neconvingător! În tot acest timp, tupeul liderilor UDMR, sprijiniţi de Budapesta, a crescut. exponenţial cu interesele meschine ale găştilor politice care nu au ezitat să scoată România, puţin câte puţin, la vânzare! Am ajuns să fim umiliţi la noi acasă de lideri de la Budapesta care ne consideră şi ne tratează ca o ţară de mâna a treia! Şi atunci de ce să ne mai mirăm că am ajuns aici?

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Pandele spune

    Aveti mare dreptate!
    Din pacate sunt foarte putini cei care au curajul sa puna punctul pe I si sa spuna lucrurilor pe nume!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.