Ce a învățat Ponta de la Băsescu

0

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că de la Traian Băsescu a învățat cum să nu se comporte dacă va deveni președintele României.

„Am învățat ceva foarte important de la Traian Băsescu. Am învățat ce să nu fac dacă ajung președintele României. Am învățat cum să nu mă comport dacă dvs, românii, veți avea încrederea să îmi acordați poziția, cum să nu fac o țară de râs și cum să nu-i disprețuiesc pe cei care mă trimit acolo. Voi fi președintele care va arăta respect, care va arăta dialog, înțelegere, cel care vă va face mândri că sunteți români, președintele cu care voi toți să vă mândriți. Vă propun să ne schimbăm cu toții, să fim încrezători, mândri, să facem împreună schimbarea, unirea care ne dă speranță în viitor”, a spus Ponta, la evenimentul de lansare a candidaturii sale la prezidențiale, care a avut loc pe Arena Națională.

El a adăugat că își dorește ca aceia care au făcut rău României să plătească, dar nu ca răzbunare, ci pentru că a promis dreptate până la capăt.

„Cei care au făcut rău României să plătească, pentru că am promis dreptate până la capăt, pentru că vrem că arătăm că România poate fi țara în care nimeni nu e mai presus de lege, dar și țara în care legea protejează pe cel mai slab. Vreau să trăim într-o asemenea țară și acolo unde a fost dezbinare vreau să fie unire, acolo unde a fost ură să fie respect și iubire, acolo unde a fost ceartă să fie pace. Am arătat în acești ani că pot să duc un război neîncetat împotriva unui regim pe care l-am considerat împotriva României. Am rămas în picioare. (…) Împreună am dat înapoi pensii și salarii, am redeschis spitale, școli, am relansat fonduri europene, am făcut toate acele lucruri pe care românii, în 2011, nu credeau că mai sunt posibile. Mai sunt nedreptăți pe care trebuie să le îndreptăm, mai sunt mulți oameni care suferă, vreau să le facem împreună. Eu, ca președinte, voi munci alături de toți românii onești, drepți din această țară. Îmi pare rău că unii nu mai sunt azi aici și vreau să le spun că vreau să fiu președintele tuturor românilor, al celor care mă sprijină și al celor care nu mă sprijină, al celor care cred că facem lucruri bune și al celor care cred că nu facem lucruri bune”, a afirmat Ponta.

El i-a chemat pe toți românii la un proiect național „extrem de dificil”. „Au fost războaie, mii de vieți pierdute, teritorii ocupate de străini și, totuși, ei au reușit. Noi, împreună, putem să-i facem mândri de noi și în 2018 să le arătăm că România aceea pe care și-au dorit-o este o Românie mândră și unită. Vă chem pe toți românii să fim demni de străbunii noștri și să sărbătorim în 2018 marea unire a românilor”, a adăugat Victor Ponta.

Acesta a pledat astfel pentru „dărâmarea zidurilor care fost construite” între românii din diferite regiuni, între bogați și săraci, între cei care lucrează la stat și privat, între bătrâni și tineri.

„S-au construit zece ani, să dărâmăm aceste ziduri, și vă cer din nou acea unire de care România are nevoie. Astăzi mă angajez în fața dvs. să fiu primul cel care dă exemplul de unire, de toleranță, cel care dă exemplul de compasiune, de dialog, cred că exemplul președintelui țării este fundamental pentru ca noi toți să putem să mergem în această direcție. Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor și, împreună cu dvs., vom fi acea țara puternică și unită pe care ne-am dorit-o întotdeauna”, a arătat președintele PSD.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.