Celebrul violonist Uto Ughi va concerta la Ateneul Român

0

Un concert extraordinar susținut de maestrul Uto Ughi și pianistul Bruno Canno, eveniment ce deschide stagiunea camerală a Filarmonicii George Enescu, va avea loc miercuri, 1 octombrie, pe scena Ateneului Român, anunță Ambasada Republicii Italiene în România într-un comunicat transmis Agerpres.

Evenimentul marchează Președinția italiană a Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2014), dar și Ziua Internațională a Muzicii (1 octombrie 1975), fiind organizat de Ambasada Republicii Italiene în România, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica George Enescu, în parteneriat cu Muzeul Național George Enescu și Universitatea de Arte George Enescu din Iași.

Programul concertului va cuprinde piese de Giuseppe Tartini, Antonin Dvorak, Ludwig Van Beethoven, Camille Saint-Saens și Pablo De Sarasate.

Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român. Uto Ughi, care și-a efectuat studiile sub îndrumarea lui George Enescu, a manifestat un talent extraordinar încă de la o vârstă fragedă: la vârsta de șapte ani, și-a făcut pentru prima dată apariția în public interpretând Ciconna din Partitura nr. 2 de Bach și unele Capricii de Paganini.

A cântat peste tot în lume, la cele mai importante festivaluri, cu cele mai renumite orchestre: Concertgebouw din Amsterdam, Orchestra Simfonică din Boston, Orchestra din Philadelphia, New York Philarmonic, Orchestra Simfonică din Washington și multe altele, sub conducerea unor dirijori precum Barbirolli, Bychkov, Celibidache, Cluytens, Chung, Ceccato, Colon, Davis, Fruhbeck de Burgos, Gatti, Gergiev, Giulini, Kondrascin, Jansons, Leitner, Lu Jia, Inbal, Maazel, Masur, Mehta, Nagano, Penderecki, Pretre, Rostropovich ș.a.

Maestrul Uto Ughi cântă pe o vioară Guarneri del Gesu din 1744 și pe un Stradivarius din 1701, numit „Kreutzer”, pentru că a aparținut violonistului omonim căruia Beethoven i-a dedicat faimoasa sa Sonată.

Născut la Napoli, pianistul Bruno Canino a cântat sub bagheta lui Claudio Abbado, Riccardo Muti, Riccardo Chailly, Wolfgang Sawallisch, Luciano Berio, Pierre Boulez și cu orchestre precum Filarmonica La Scala, Orchestra Academiei Santa Cecilia, Berliner Philharmoniker, Filarmonica din New York, Philadelphia Orchestra, Orchestre National de France.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.