Din nou cutremure zilnice în Izvoarele

0

Cutremurele de pământ au reapărut de miercuri,  în satul gălățean Izvoarele din județul Galați. Zguduiturile, care s-au intensificat de la o zi la alta, au speriat localnicii care trăiesc cu frica în sân ca pământul să nu se scufunde sub ei.

Oamenii spun că în localitatea lor se produc iar cutremure. Geologii nu au aflat nici până acum ce anume a produs în 2013, aproape 300 de seisme în zonă.

Localnicii au sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați. O echipă a ISU a ajuns deja în zonă și au anunțat că monitorizează seismele.

Potrivit reprezentanților ISU, noaptea trecută s-au înregistrat patru cutremure cu magnitudini de 1,2 – 1,8 Richter. În Vrancea s-a înregistrat cel mai puternic seism din ultimii patru ani.

Iar în judeţul Galaţi, la Izvoarele, peste trei sute de cutremure au pus la grea încercare viaţa oamenilor din câteva sate.

Localnicii au dat vina pe exploatările petroliere, iar zeci de specialişti au mers în zonă pentru a desluşi misterul din jurul fenomenului numit „Izvoarele”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.