Festival BIO la Muzeul Satului

0

Asociația operatorilor din agricultura ecologică Bio-Romania organizează, sâmbătă și duminică, Festivalul BIO, la Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ din Capitală, în cadrul căruia se va desfășura un seminar dedicat agriculturii ecologice.

De asemenea, vor avea loc prezentări de produse bio, concursuri artistice pe teme bio, dansuri folclorice și multe alte surprize.

Evenimentul face parte din programul „Acțiuni de informare si promovare pentru produsele provenite din agricultura ecologică în Germania și România” cu finanțare de la Uniunea Europeană și Guvernul Romaniei. Beneficiarul acestui program este Asociația Bio România, care încheie cu succes cel de-al treilea an de implementare al programului.

România are un potențial imens în agricultura ecologică, cu o suprafață de 300.000 de hectare de tern arabil certificat ecologic pentru producție și alte 500.000 de pajiști și un număr de 15.000 de operatori înregistrați în sistem la finele anului 2013. România exportă 80% din producția obșinută în agricultura bio, în special materie primă și foarte puține produse procesate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.