Hillary Clinton intră în campania pentru alegerile legislative

0

Democrata Hillary Clinton s-a lansat vineri în campania pentru alegerile legislative americane din noiembrie, un vot crucial pentru partidul preşedintelui Barack Obama.

„Alegerile de la jumătatea mandatului sunt foarte importante”, a declarat Hillary Clinton în faţa a aproximativ 400 de femei membre ale Partidului Democrat reunite la un forum desfăşurat într-un hotel de la Washington. „Ştiu că poate nu sunt la fel de glamour ca alegerile prezidenţiale, dar viitoarele alegeri de la jumătatea mandatului sunt cruciale pentru viitorul ţării noastre”, a subliniat ea, potrivit Mediafax.

„În 46 de zile, alegătorii americani vor avea de făcut o opţiune”, a amintit ea, enumerând temele campaniei democrate: egalitate salarială, acces la contracepţie şi educaţie etc.”Este şansa noastră de a alege lideri care ştiu că femeile trebuie să aibă dreptul de a face propriile alegeri în materie de sănătate”, a afirmat Hillary Clinton, ovaţionată la începutul şi la finalul discursului său.

Intervenţia sa a fost consacrată femeilor şi influenţei pozitive pe care ele o au, potrivit ei, în procesul democratic atunci când au acces la responsabilităţi.

Hillary Clinton a dezvăluit că peste 100 de femei democrate candidează pentru Camera Reprezentanţilor, ale cărei 435 de mandate vor fi integral reînnoite pe 4 noiembrie (dar şi o treime din Senat). În prezent, doar 82 de femei sunt membre ale Camerei (63 de democrate şi 19 republicane), adică 19% din reprezentanţi.

Republicanii domină în prezent Camera şi speră să obţină majoritatea şi la Senat, dominat de democraţi. Niciun cuvânt, în schimb, despre propriul viitor politic.În schimb, fosta Primă Doamnă, senatoare şi secretară de Stat nu a spus niciun cuvânt despre viitorul său politic. Orice anunţ cu privire la o eventuală candidatură la Casa Albă va fi făcut la începutul anului 2015, a afirmat mai devreme în cursul acestui an Hillary Clinton.

Implicarea sa în campania pentru alegerile legislative nu este o surpriză, pentru că ea a făcut anterior o promisiune în acest sens.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.