Marioneta Ponta joacă rolul principal în scenariul baronilor penali!

Share:

 Lansarea candidaturii lui Ponta la prezidenţiale s-a desfăşurat, previzibil, în binecunoscutul stil al „umflării muşchilor politici” marca PSD. Baronii locali ai partidului, cei care au mai mai rămas în libertate, au vrut să îi arate lui Ponta că sunt puternici, că sunt capabili să îl conducă la victorie. De altfel, sute de autocare şi microbuze din toată ţara au „invadat” vineri Capitala , 70.000 de pesedişti, unperişti şi conservatori umplând până la refuz Arena Naţională.

În realitate, am asistat un circ electoral ieftin, plin de discuri demagogice, de cuvinte mari, de promisiuni şi noi iluzii vândute populaţiei. Ponta , dar şi alţi lideri PSD, au uitat, se pare, în cuvântările lor, că sunt la guvernare de vreo doi ani şi jumătate.Că toate ministerele sunt controlate de ei şi oamenii lor. Ca şi agenţiile guvernamentale, ca şi prefecturile, ca şi Inspectoratele de Poliţie şi Jandarmerie.

Ponta a vorbit, cu un tupeu fantastic, de schimbare. Ce fel de schimbare? În mod cert, una în urma căreia Băsescu să dispară definitiv. Iar ultimele redute rămase necucerite de puterea pesedistă să cedeze şi să se predea noii Puteri. De altfel, Justiţia, controlarea Justiţiei, a fost uriaşa miză a tuturor regimurilor şi guvernărilor postdecembriste. Pesediştii sunt revoltaţi de faptul că Băsescu controlează DNA şi Parchetul General. Cel puţin aşa susţin aceştia! Din păcate, Ponta, Dragnea şi ceilalţi lideri ai PSD nu doresc eliberarea Justiţiei de sub „teroarea” regimului băsescian pentru a o reda sistemului judiciar, magistraţilor corecţi din această ţară. Nici vorbă! Miza este eliminarea influenţei lui Băsescu din Justiţie şi impunerea propriei influenţe. Adică, pe româneşti, să plece oamenii care au susţinut regimul Băsescu şi să vină oamenii pe care se pot baza cu adevărat Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Duicu, Nicolescu, Oprişan, iar lista baronilor locali penali este terifiant de lungă pentru a fi redată integral!

Prefer să nu vorbesc despre disfuncţionalităţile grave din organizarea mitingului de pe Arena Naţională. Prea mulţi lingăi, prea mulţi profitori, eminamente incompetenţi, s-au amestecat cum se spune ca „musca în lapte” în desfăşurarea acestui eveniment. Iar sonorizarea a fost un dezastru! Şi nu numai sonorizarea!

Pesediştii nu se pot schimba. Suferă de grandomanie, de aroganţă, de dispreţ la adresa milioanelor de români. Ponta şi ceilalţi lideri ai găştii politice pesediste mimează, însă, responsabilitatea, decenţa, fermitatea , dorinţa de a reforma României.

Atacurile deşănţate la adresa averii lui Iohannis de către jurnaliştii de casă ai Puterii pesediste sunt lamentabile. Din simplul motiv că în Guvernul Ponta şi actualul Parlament există membri putred de bogaţi, mult mai bogaţi decât Iohannis De ce nu vorbeşte nimeni de averea lui Gabriel Oprea? A lui Liviu Dragnea? A lui Mazare şi a amicului, fugit de frica legii peste hotare, Nicuşor Constantinescu? Sau a „tăticului” Hrebenciuc? Sau a marii majorităţii a baronilor PSD? Răspunsul este simplu. Terifiant de simplu! Totul se reduce la o miză electorală. Ponta trebuie să ajungă preşedinte cu orice preţ! Ce dacă unii jurnalişti preferă să se prostitueze zilnic! Ce dacă mulţi români nu îl văd pe Ponta un preşedinte care să apere interesele României! Contează doar că poporul pesedist îl vrea pe Ponta la Cotroceni! Iar toate pârghiile decizionale să revină PSD!

Cu oameni noi, fideli lui Ponta, la DNA şi Parchetul General mulţi baroni locali vor răsufla uşuraţi. De altfel, acesta este preţul real al susţinerii lui Ponta în cursa prezidenţială. Se bagă sume fabuloase, se vor aduce milioane de voturi prin metodele cunoscute de la mită electorală, până la turismul electoral, se vor depune „uriaşe eforturi” pentru ca Ponta să devină şeful statului, ulterior urmând ca acesta să plătească preţul acestei susţineri. O ştiu foarte bine şi Ponta, dar şi mulţi alţii!

Dacă stau şi mă gândesc bine baronii PSD aveau nevoie de un „Ponta”. Dacă nu era să fie Victor Viorel creau ei un altul. La fel de fidel intereselor găştii pesediste!

 Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.