Audierea Corinei Crețu a respectat toate procedurile

Share:

Premierul Victor Ponta afirmă că procedurile privind audierea în Parlamentul României a Corinei Crețu pentru funcția de comisar european pentru Politici Regionale au fost îndeplinite conform prevederilor legale, adăugând că are speranța că la audierea din Parlamentul European eurodeputatul PSD „nu va fi în vreun fel sau altul blocată pe criterii politice”.

„Am respectat procedurile și am mulțumit tuturor grupurilor parlamentare și din Parlamentul României și din Parlamentul European care înțeleg că d-na Crețu este comisar al României, dar este comisar european, nu al Guvernului, nu al unui partid și că portofoliul de Politici Regionale era cel mai important portofoliu pe care ni l-am dorit și de faptul că există sprijin și din partea celor de la PDL și din partea tuturor celorlalți — este un lucru extrem de important și ne dă speranțe că la audierea în PE, unde audierea este cu voturi și cu emoții mai mari, d-na Crețu nu va fi în vreun fel sau altul blocată pe criterii politice”, a declarat Ponta luni la Parlament, unde este audiată în Comisiile pentru afaceri europene Corina Crețu.

Premierul a subliniat că prevederile legale privind procedura de audiere a persoanelor desemnate pentru a ocupa funcția de comisar european ar fi fost încălcate dacă parlamentarii României ar fi audiat mai mulți candidați fără a se cunoaște însă portofoliul care urma să fie atribuit.

„Am spus clar în fața membrilor Parlamentului faptul că, în conformitate cu tratatele europene, singura persoană care are dreptul de a accepta sau nu o propunere din partea unui stat membru și de a aloca un portofoliu este președintele desemnat, domnul Juncker. Nu puteam să trimitem la audieri vreo persoană, nici doamna Crețu, nici altcineva, până când președintele desemnat nu a decis și nu a anunțat public faptul că d-na Crețu este acceptată ca și comisar european pentru portofoliul de Politici Regionale. Era împotriva literei și spiritului legii să trimitem trei-patru-cinci persoane la audieri în Parlamentul României și fără să știm pentru ce portofoliu sunt audiați”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost prezent la prima parte a ședinței Comisiilor pentru afaceri europene ale Parlamentului în care este audiată Corina Crețu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.