Documentarul „Experimentul Bucureşti” va avea premiera la ICR

0

Documentarul „Experimentul Bucureşti”, debutul în lungmetraj al britanicului Tom Wilson, va avea premiera londoneză, joi, la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Marii Britanii.

Lungmetrajul va fi proiectat în deschiderea sezonului de toamnă al programului „Cinemateca românească”.”Experimentul Bucureşti” a fost lansat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în iunie 2013, iar în 2014 a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun documentar. El a fost filmat în perioada august 2012 – mai 2013, cu un buget de doar 250 de euro, informează Mediafax.”Experimentul Bucureşti” porneşte de la pre­misa că, în 1989, poliţia secretă a iniţiat un expe­ri­ment menit să modifice radical şi permanent starea psihică a populaţiei. Ca metodă s-ar fi folosit o com­binaţie de psihologie experimentală şi tehnici de ma­nipulare prin frecvenţă vibratorie. Concluzia este că, în 1989, în România nu a avut loc o revo­luţie, ci o lovitură de stat, pregătită minuţios.

Lungmetrajul îi are în distribuţie pe Carmen Anton, Andrei Juvina şi Justin Capră. Documentarul va fi proiectat în limba română cu subtitrare în limba engleză.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.