Pensionarii pichetează sediul Guvernului

0

Aproximativ 100 de membri ai Federației Naționale ‘Solidaritatea’ a Pensionarilor din România (FNSPR) pichetează, luni, de la ora 11,00, sediul Guvernului cerând în principal actualizarea punctului de pensie și elaborarea unei noi legi a pensiilor.

Protestatarii fluieră din vuvuzele și agită pancarde pe care se poate citi: ‘Vrem respect pentru pensionari, nu pomană!’, ‘Actualizarea punctului de pensie!’ sau ‘Pensionari, salvați capitalismul!’.

‘La acțiunea de pichetare de astăzi (luni — n.r.) participă aproximativ 100 de membri de la organizațiile județene Galați, Vâlcea, Brașov, Bacău, dar și din alte județe. Principala noastră revendicare se referă la actualizarea punctului de pensie, care în trecut a fost de 45% din salariul brut pe economie, iar acum este de doar 34%. De asemenea, cerem elaborarea unei noi legi a pensiilor, deoarece actuala lege provoacă mari discriminări în rândul pensionarilor. Nu în ultimul rând dorim să fim primiți în cadrul Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice (CNPV), deoarece în acest mod am putea beneficia de sumele alocate de la Guvern prin Ministerul Muncii, către acest organism independent. În acest an, Guvernul a alocat CNPV suma de 1.520.000 de lei’, a declarat Marin Iancu, președintele FNSPR.

Acesta a precizat că în România trăiesc peste 400.000 de pensionari cu pensii de numai 400-500 de lei, iar aceștia ar urma să fie beneficiarii direcți ai sumelor alocate de Guvern, prin Ministerul Muncii, către CNPV. FNSPR are 125.000 de membri cotizanți, însă reprezintă și interesele pensionarilor cu venituri reduse, care nu-și pot permite să achite cotizația către Federație.

O delegație a protestatarilor se va deplasa la sediul Guvernului pentru a depune o listă cu principalele revendicări.

Conform programului, acțiunea de protest urmează să se încheie la ora 14,00.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.