Ponta îi dă replica lui Băsescu

0

Preşedintele Traian Băsescu l-a caracterizat, duminică, pe premierul Victor Ponta drept „un kitsch”, comparându-l cu liderul Kim Jong-Un pentru evenimentul de lansare în cursa pentru Preşedinţie de pe Arena Naţională. Primul-ministru i-a oferit o replică, declarând că astfel de atacuri sunt normale deoarece a început campania, mai ales atunci când vin de la Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a vorbit pe larg despre începutul campaniei prezidenţiale în cadrul unei emisiuni România TV.”A început campania, asemenea mici declaraţii or să existe şi sunt normale”, a răspuns Victor Ponta cu privire la atacul dur al lui Traian Băsescu.

Vorbind despre evenimentul care a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, premierul a atras atenţia că astfel de adunări pe stadioane au loc şi în America sau Franţa”Doar USL acum doi ani şi PSD putea să facă un eveniment care seamănă foarte mult cu lansările din America sau din Franţa. Acesta este modelul. Din câte ştiu eu istorie, congresele lui Ceauşescu se ţineau la Sala Palatului”, a adăugat premierul.”Mă aştept şi este normal ca cei care merg pe linia lui Băsescu să folosească un limbaj foarte dur şi chiar murdar. Eu o să vorbesc despre ce am făcut ca prim-ministru, ca lider USL şi ce propun să fac ca preşedinte al României. Este o paradigmă a campaniei. Am învăţat ceva de la Traian Băsescu, am învăţat ce să nu fac dacă ajung preşedinte al României: să respect legea, să-i respect pe oameni, să respect bunul simţ. La mine sunt convins că vedeţi o schimbare, şi anume aceea de a mă concentra pe programul meu prezidenţia, iar la atacurile pe care le voi primi, din fericire, am foarte mulţi colegi care pot să răspundă. Eu îmi văd de programul meu prezidenţial”, a conchis Victor Ponta discuţia de la România TV.

Preşedintele Traian Băsescu l-a caracterizat, duminică, pe premierul Victor Ponta drept „un kitsch”, comparându-l cu liderul Kim Jong-Un pentru evenimentul de lansare în cursa pentru Preşedinţie de pe Arena Naţională, şi „un fals total”, iar despre liderul PNL, Klaus Iohannis a spus că „până acum câteva luni” era un susţinător al „loviturii de stat” din 2012.

„Omul (Victor Ponta – n.r.) ăsta este un kitsch, un fals total. Când îl cauţi, e masterand la Catania, pe urmă constată că nu mai este. Îl cauţi doctor, îl găseşti cu un plagiat. Tot CV-ul lui este un fals. Iar despre Iohannis ce să mai vorbesc? Până mai acum câteva luni era susţinător al loviturii de stat din vara lui 2012, astăzi este mare democrat. Mi-e greu să privesc la soluţiile lor, să am încredere în ei”, a afirmat Traian Băsescu.

În context, şeful statului a spus că îi este greu să privească la soluţiile celor doi şi să aibă încredere în ei. În schimb, „în Elena Udrea am încredere că va rămâne un om loial obiectivelor, sunt convins că ţine şi la o justiţie independentă”, a adăugat Traian Băsescu.

Şeful statului s-a referit şi la lansarea candidaturii lui Victor Ponta, care a avut loc sâmbătă, 20 septembrie, pe Arena Naţională din Capitală. „Am văzut lansarea lui Victor Ponta de pe Arena Naţională. Semăna leit cu ceea ce am văzut pe la Kim Jong-un şi care se pare că este extrem de atractiv pentru Ponta. Să faci de ziua ta o asemenea manifestare, arată că omul ăsta şi-a pierdut cumpătul şi controlul. Va fi vai de noi cu un preşedinte ca Ponta Kim Jong-un”, a spus oficialul.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.