Directorul APIA Botoşani, săltat de procurorii DNA

0

Directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) a judeţului Botoşani, Liviu Zaharia, a fost ridicat, marţi, pentru a fi dus la audieri la sediul din Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Liviu Zaharia este cercetat într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie, conexe infracţiunilor de corupţie şi privind obţinerea nelegală de fonduri europene, scrie Agerpres. Tot marţi, au fost ridicaţi în vederea audierii, în acelaşi dosar, primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, primarul comunei Brăeşti, Ioan Toma, dar şi mai mulţi funcţionari ai APIA.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul zilei de marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate 16 percheziţii domiciliare în locaţii situate în judeţele Botoşani şi Suceava, dintre care două la sedii de instituţii publice, iar restul la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.