Reorganizare la spitalul Socola din Iași

0

Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola din Iaşi va fi reorganizat, trasformându-se în institut regional de psihiatrie, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

otrivit proiectulului, Institutul Regional de Psihiatrie Socola din Iaşi va fi unitate sanitară publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, la fel ca spitalul care se desfiinţează.

Institutul Regional de Psihiatrie Socola are ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale de psihiatrie. În cadrul institutului, se desfăşoară şi activitate de învăţământ şi cercetare ştiinţifică medicală, de îndrumare şi coordonare metodologică în specialitatea psihiatrie, precum şi de educaţie medicală continuă, pentru regiunea nord-est.

Conducerea Institutului Regional de Psihiatrie Socola este asigurată de un manager, numit prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Personalul spitalului este preluat de institut cu păstrarea drepturilor salariale avute la data preluării, mai prevede proiectul.

Institutul se finanţează integral din venituri proprii şi funcţionează pe principiul autonomiei financiare. Veniturile proprii ale spitalelor publice provin din sumele încasate pentru serviciile medicale, alte prestaţii efectuate pe bază de contract, precum şi din alte surse, conform legii.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.