TKM-Ebola, nou medicament experimental

0

Echipa de medici care îl îngrijește pe Rick Sacra, medicul infectat cu Ebola internat la un spital din Omaha în Nebraska (SUA), a confirmat marți că a utilizat medicamentul experimental TKM-Ebola pentru tratarea pacientului, relatează EFE.

Suntem mulțumiți că TKM-Ebola era disponibil pentru tratarea doctorului Sacra”, a declarat Phil Smith, șeful unității speciale de la Centrul Medical din Nebraska în care pacientul este supus de două săptămâni acestui tratament.

Administrația Medicamentelor și Alimentelor (FDA) a autorizat recent utilizarea acestui medicament produs de corporația farmaceutică Tekmira, care împiedică replicarea virusului în corp. „Deși FDA a dispus recent ca Tekmira să furnizeze TKM-Ebola pentru a trata pacienții infectați cu virusul ebola (…) există cantități limitate”, a spus Smith.

În afară de TKM-Ebola, Sacra a primit recent o transfuzie cu sânge de la Kent Brantly, celălalt pacient care se recuperează de această boală cu rate înalte de mortalitate.

Medicul Kent Brantly, 33 de ani, și infirmiera Nancy Writebol, 59 de ani, amândoi misionari, care au contractat virusul în timp ce lucrau într-un centru medical din Liberia, au fost tratați cu serul experimental ZMapp, care nu mai fusese niciodată folosit pe oameni.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.