Ana Birchall: Statul trebuie să-i ajute pe tineri!

0

Deputatul PSD, Ana Birchall afirmă într-un comunicat de presă remis miercuri, că statul român trebuie să promoveze politici publice care să-i ajute pe tineri.

”Întotdeauna am considerat că statul român trebuie să promoveze politici publice țintite pentru a ajuta tinerii, pentru a ajuta familia tânără. O familie tânără are nevoie de ajutor la început de drum pentru a sparge cercul vicios în care este prins un tânăr: primul loc de muncă, prima casă, primul copil’, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

Tinerii trebuie să continue să fie o prioritate în elaborarea politicilor publice economice și financiare ale Guvernului, iar măsurile luate în ultimul timp de reprezentanții executivului confirmă acest lucru. ‘Garanția pentru Tineret’ reprezintă o parte importantă și în programul de guvernare al cabinetului Ponta. Prin implementarea acestui program, 641 de mii de tineri beneficiază în 2014 și 2015 de anumite măsuri menite să asigure fiecărei persoane tinere un loc de muncă după ieșirea din sistemul de învățământ, continuarea studiilor la locul de muncă sau intrarea pe piața muncii’, a arătat Ana Birchall.

„Pentru anii 2014 și 2015, Guvernul condus de Victor Ponta și-a asumat ca toți tinerii care au între 16 ani și 25 de ani și care își pierd locul de muncă sau care nu găsesc un loc de muncă după terminarea studiilor primesc o ofertă de angajare de bună calitate, de continuare a educației, de intrare în ucenicie sau de efectuare a unui stagiu. Zeci de mii de tineri au fost și vor continua să fie consiliați și orientați profesional în 2014 sau vor obține recunoașterea competențelor profesionale obținute în sistem informal și nonformal. De asemenea, Guvernul oferă suport și subvenții pentru tinerii cu risc de marginalizare socială sau pentru tinerii fermieri. Aceste eforturi reprezintă nu doar măsuri de echitate socială, dar și o investiție în tineri și în viitorul acestei țări pe care fosta guvernare sub patronajul lui Băsescu a ignorat-o prin măsuri de austeritate pentru români, tăieri de pensii și salarii și printr-un model conflictual din punct de vedere social și auster din punct de vedere economic”, a precizat deputatul PSD.

„Modelul promovat de Guvernul Ponta susține economia și locurile de muncă prin reducerea taxelor, prin stimularea mediului de afaceri și prin direcționarea creșterii economice către populație. Am reparat abuzurile regimului Băsescu — Boc, am repornit economia și am reîntregit pensii și salarii, exemple recente fiind reducerea CAȘ la angajator cu 5 puncte procentuale și amnistia fiscală pentru mămici și pensionari. Doresc să precizez faptul că dreptul de a cumula pensia cu salariul, votată de PSD și de aliații săi ca o măsură de reparație și de dreptate socială, nu afectează în niciun fel accesul la muncă al tinerilor. După zeci de ani grei de muncă tăiați în mod nedrept de regimul Boc-Băsescu, românii își vor putea completa veniturile prin cumulul pensiei cu salariul. Măsurile sociale, economice și politice ale Guvernului condus de Victor Ponta au vizat toți românii, redând speranța la milioane de oameni, încrezători într-un proiect de țară care să unească românii și să elimine dictatura non-valorilor din societatea românească. În calitatea noastră de aleși și reprezentanți ai românilor în Parlament, avem o responsabilitate deosebită pentru viitorul acestui neam astfel încât tinerilor să li se ofere o șansă, iar familia tânără, celula de bază a fiecărei societăți, să fie ajutată. De aceea consider că de viitorul tinerilor din România depinde viitorul nostru și orice măsură care vine în ajutorul integrării sociale a tinerilor, orice măsură care ajută tinerii să-și găsească stabilitatea care să le permită să se dezvolte atât profesional, cât și personal aici, acasă, este numai în beneficiul României. Indiferent din ce partid facem parte, când vine vorba de tineri, de familia tânără, să lăsăm luptă politică deoparte și să sprijinim politicile și măsurile de ajutor pentru tineri, pentru familia tânără. Trebuie să descătușăm talentul tinerilor români și să le oferim aici în România oportunitățile de care au nevoie ca un prim pas în eliminarea dictaturii non-valorilor care sufocă societatea românească de mult prea mulți ani”, a concluzionat Ana Birchall.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.