Gabriela Firea: Timpul lui Traian Băsescu trece

Share:

Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, îl atacă din nou pe președintele Traian Băsescu, despre care spune că deși este artizanul creșterii TVA cu 5 la sută mai dă și sfaturi economice, după cum se arată într-un comunicat de presă remis miercuri.

„Dispus să sacrifice orice pentru a lovi în guvernul Ponta, președintele Băsescu aduce din nou în discuție spectrul crizei economice către care, spune domnia sa, se îndreaptă cu pași fermi România. Iar ca argument suprem ne este servită așa-zisa creștere de taxe care ar fi determinat scăderea cu 13,8% a investițiilor străine în primele 7 luni ale anului.

Dincolo de faptul că sună totalmente fals să acuze guvernul de creșterea fiscalității tocmai o persoană care și-a asumat personal creșterea TVA cu 5 puncte procentuale, rezultatele unei economii se judecă la sfârșitul anului. E simplu să scoți din context diverse cifre statistice și să tragi concluzii pe baza lor, problema e că aceste concluzii sunt, de cele mai multe ori, false.

Ori de câte ori trage semnale de alarmă în chestiuni care nu țin de atribuțiile sale constituționale, cum ar fi cele economice, Traian Băsescu invocă interesul național și se face portavocea unui popor care a dovedit în cel puțin trei scrutine că nu-l mai vrea. În realitate însă, nu dorește altceva decât să întrețină un permanent război cu guvernul, un război pe care nu are cum să-l câștige și din care oricum nu are nimeni de câștigat.

Președintele a avut ocazia să-și demonstreze priceperea în economie atunci când conducea cu mână de fier guvernele PDL. Nu a reușit decât să aducă țara în pragul dezastrului. Iar acum nu i-a mai rămas decât să încerce să pună piedici unui guvern care îndreaptă lucrurile. Care a readus economia României pe creștere, care a reîntregit pensiile și salariile, care a redat demnitatea unor întregi categorii socio-profesionale, care a deblocat fondurile europene și a crescut absorbția  de la 7,5% la aproape 40%.

Timpul lui Traian Băsescu trece implacabil. Au mai rămas 87 de zile până când nu va mai putea vorbi de la pupitrul Președinției, cu drapelul României în spate. Va continua, probabil, să se războiască cu Victor Ponta și PSD, doar că e posibil ca din ce în ce mai puțină lume să fie interesată ce are de spus un simplu fost”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.