Năstase crede că votanţii lui Meleşcanu vor merge cu Ponta în turul II

Share:

 Fostul premier Adrian Năstase a declarat marţi, referindu-se la candidatura lui Teodor Meleşcanu la alegerile prezidenţiale, că este „una serioasă” şi, din punct de vedere juridic, „nu sunt probleme în acest sens”.

“Se aglomerează foarte mult scena politică cu candidaţi veniţi din diverse zone. În ceea ce mă priveşte, am lucrat cu Teodor Meleşcanu când era ministru de externe. (…) Este un excelent diplomat”, a afirmat Adrian Năstase, marţi, la finalul lansării volumului său “Cele două Românii”, informează Agerpres.

Năstase a apreciat că Teodor Meleşcanu are un “profil politic potrivit” în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, dar şi-a exprimat temerile în privinţa percepţiei de către alegători a trecerii bruşte a acestuia de la statutul de şef al SIE la cel de candidat. Fostul premier a mai opinat că, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, voturile lui Teodor Meleşcanu ar merge, cel mai probabil, către Victor Ponta, candidat al PSD la prezidenţiale, argumentând că Partidul Dreptăţii Sociale este de centru stânga.“Ca atare, alegătorii lui Teodor Meleşcanu bănuiesc că vor merge în turul doi către Victor Ponta”, a afirmat Năstase.

Fostul director al SIE Teodor Meleşcanu şi-a depus marţi, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura la preşedinţie în calitate de independent sprijinit de Partidul Dreptăţii Sociale, Consiliul Naţional al Societăţii Civile şi Fundaţia Democraţie prin Drept.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.