Birchall: Ponta, un nou model de reprezentare diplomatică a României

0

Vizita din aceste zile a premierului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii contribuie la întărirea Parteneriatului strategic dintre SUA și țara noastră, a afirmat joi Ana Birchall, înalt reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA.

„Vizita din aceste zile a premierului Ponta în Statele Unite contribuie la întărirea parteneriatului strategic dintre România și SUA. Valorile democratice pe care România și Statele Unite ale Americii le împărtășesc reprezintă piatra de temelie a Parteneriatului strategic dintre țările noastre”, a declarat deputata PSD, într-un comunicat de presă remis joi.

Ea a amintit întâlnirea premierului cu Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american, dialogul la cel mai înalt nivel cu parteneri importanți ai României din Turcia și China, participarea la sesiunea Adunării Generale a ONU, unde s-a discutat despre combaterea terorismului și Ucraina, dar și întrevederile cu importanți actori economici americani și cu reprezentanții comunității românești din SUA.

Potrivit Anei Birchall, toate acestea demonstrează „un nou model de reprezentare diplomatică a României”.

Aceasta a arătat că, în actualul context regional extrem de complex, cu implicații majore față de respectarea normelor de bază ale dreptului internațional și față de suveranitatea statelor din vecinătatea Mării Negre, eforturile premierului Ponta și ale executivului român, în strânsă coordonare cu partenerii strategici ai României, SUA, NATO și UE, întăresc rolul strategic și de stabilitate pe care România îl deține.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.