Marea problemă a României este lipsa stabilității legislative

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet, afirmă că România este o ţară cu un mare potenţial, dar prima sa mare problemă este lipsa stabilităţii şi predictibilităţii legislaţiei, fiind nevoie şi de o imagine mult mai bună pentru a atrage investitori.

„România are un potenţial uriaş, dar s-ar putea pune întrebarea ce ar putea face autorităţile române pentru a atrage investitorii. Prima mare problemă în România este lipsa de stabilitate şi de predictibilitate a legislaţiei. Următoarea problemă este continuitatea şi planificarea pe termen lung pe infrastructură, energie, infrastructura de transport. E foarte interesant să mergi în România pe drumuri lăturalnice, însă ar fi bine ca transportul să se poată face pe autostrăzi. O altă etapă ar fi ca autorităţile să lucreze pentru o imagine mult mai bună a României”, a declarat, joi, la Târgu Mureş, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet, citat de corespondentul Mediafax.

El a adăugat că îi este uşor să ocupe această funcţie întrucât imaginea Elveţiei este foarte bună în afară, pe când ambasadorul României în Elveţia „are o muncă extrem de dificilă”.

„Este păcat, pentru că atunci când ajungi să cunoşti această ţară, vei observa că este foarte frumoasă. Am observat că există un potenţial foarte ridicat, există siguranţă pe străzi, ceea ce este un lucru foarte important, şi bineînţeles există potenţial de muncă. Noi ştim că e o ţară frumoasă, cu o populaţie calificată, dar aceste lucruri nu se cunosc peste hotare. De ce? Nu ştiu. Dar trebuie făcut ceva legat de publicitate, relaţii publice”, a arătat el.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.