Nou Consiliu de Administrație la Electrica

0

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, recent listat la Bursa din Londra, are un nou Consiliu de Administrație (CA) – primul ales după privatizarea companiei din vară. 

Din cele 15 propuneri înaintate de acționari, cele mai multe voturi au fost cumulate de Victor Vlad Grigorescu și Victor Cionga (fost director al BVB), propuși de Statul Roman prin Ministerul Economiei – Departamentul pentru Energie, Cristian Busu, propus de SIF Oltenia, baroneasa Arielle Malard de Rothschild, propusă de ING Pensii, și Michael Adriaan Maria Boersma, propus de BERD.

“Sunt convins că expertiza membrilor noului Consiliu de Administrație va constitui un mare avantaj în îndeplinirea țintelor pe care societatea și le-a propus în urma derulării ofertei publice inițiale, iar Consiliul va susține managementul Electrica în implementarea de măsuri pentru eficientizarea activității Grupului și aducerii de plus valoare pentru acționari”, menționează, într-un comunicat de presă, Ioan Roșca, director general și administrator executiv al Electrica.

Acționarii au aprobat o durată a mandatului membrilor de 4 ani și au ales ca remunerația și contractul de administrație să fie conform variantelor propuse de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Administratorii Electrica vor câștiga un salariu fix de 2.500 euro/luna brut, și o sumă variabilă, brută, de până la 10.000 de euro pe an pentru îndeplinirea anumitor obiective.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.