Obama promite distrugerea grupului terorist Stat Islamic

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat un apel pentru intensificarea eforturilor în scopul distrugerii grupului terorist Stat Islamic, pe care l-a catalogat drept „reţeaua morţii”.

„Singurul limbaj înţeles de aceşti criminali este limbajul forţei, astfel că Statele Unite ale Americii vor colabora cu o largă coaliţie pentru a distruge această reţea a morţii”, a declarat Obama, potrivit AFP, în discursul rostit în cadrul Adunării Generale a ONU.Nu vom ceda ameninţărilor şi vom demonstra că viitorul aparţine celor care construiesc, nu celor care distrug”, a adăugat Obama, referindu-se la grupul terorist Stat Islamic, informează Mediafax.”Este necesar să luptăm împotriva extremismului inclusiv pe Internet şi pe reţele de socializare”, a spus Obama.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant, Stat Islamic în Irak şi Siria – SI/SIIL/SIIS) ocupă vaste regiuni din nord-vestul Irakului şi din sud-estul Siriei, unde a proclamat un „califat islamic”. Organizaţia teroristă a executat prin decapitare doi cetăţeni americani, un britanic şi un francez.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.