Al-Qaida ar putea comite atentate în Europa, SUA ori Israel

0

Reţeaua teroristă Al-Qaida ar putea comite atentate în Europa, Statele Unite sau Israel pentru a demonstra că este mai puternică decât organizaţia teroristă Stat Islamic, care a captat atenţia presei după decapitări comise în Irak, Siria şi Algeria, avertizează un oficial UE de rang înalt.

„Este posibil ca reţeaua teroristă Al-Qaida să comită atentate pentru a demosntra că este relevantă, că încă este în joc, în contextul activităţilor grupului terorist Stat Islamic„, a declarat Gilles de Kerchove, coordonatorul UE pentru Combaterea Terorismului, citat de Reuters.

Oficialul UE a confirmat că militanţi Al-Qaida din Afganistan şi Pakistan s-au mutat în Siria, unde au creat o celulă teroristă – Khorasan -, care pregăteşte atentate antioccidentale.

Gilles de Kerchove a atras atenţia că peste 3.000 de europeni convertiţi la islam sunt în prezent în Siria, existând riscul de a reveni în Europa pentru a comite atentate. „Am văzut deja ce s-a întâmplat la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, unde au fost ucise patru persoane. Nivelul de violenţă al acestor islamişti va creşte atât de mult încât la revenirea în Europa vor considera că asasinatele sunt ceva normal”, a avertizat oficialul UE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.