Bănicioiu sprijină înfiinţarea centrelor regionale de genetică

0

Bucureştiul a fost în perioada 24 – 26 septembrie, gazda Congresului Naţional de Genetică Medicală 2014, cu participare internaţională. Printre temele discutate, au fost abordate şi o serie de aspecte vizând necesitatea organizării de urgenţă a reţelei de Genetică medicală din sistemul sanitar românesc.

Astăzi, participanţii la congresului au putut asculta şi discursul ministrului sănătăţii, dr. Nicolae Bănicioiu, care spunea că susţine întreprinderea unor masuri concrete în acest sens, asigurându-i că va promova un Ordin de ministru pentru reglementarea situaţiei actuale a acestei specialităţi şi pentru înfiinţarea centrelor regionale de genetică, ”atât de importante în rezolvarea unor probleme prioritare de sănătate publică”. Anunţul a fost făcut în în prezenţa preşedintelui Comisiei de Genetica a Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Marius Bembea, a preşedintelui Societăţii Române de Genetică Medicală, prof. dr. Maria Puiu şi a unei mari părţi din medicii rezidenţi şi specialişti în genetică medicală. Prof. dr. Maria Puiu spune că se are în vedere înfiinţarea a şase centre regionale în centrele universitare Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi şi Craiova, şi a cabinetelor de genetică judeţene.

La Congres a participat şi Dorica Dan, preşedinta Alianţei Naţionale a Asociaţiilor pentru Bolile Rare (ANBRaRo), care a susţinut şi argumentat nevoia şi sprijinul asociaţiilor de pacienţi din România pentru rezolvarea problemelor reţelei de genetică.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.