Enel nu mai vrea să vândă afacerile din România

0

Italienii de la Enel ar putea renunţa la vânzarea operaţiunilor din România, întrucât nu vor putea obţine 1,8 miliarde de euro din această tranzacţie, aşa cum îşi doresc, au declarat, joi, surse oficiale.

Enel trebuie să vândă active pentru a-şi acoperi unele datorii şi are nevoie să obţină 1,8 miliarde de euro din vânzarea celor trei distribuţii de energie pe care le deţine în România. Din evaluările noastre, ei nu vor putea obţine mai mult de 1,2 – 1,3 miliarde de euro„, au spus surse oficiale, potrivit Agerpres.

Potrivit acestora, Enel a cerut un bonus de 500 de milioane de euro pentru a vinde la pachet cele trei distribuţii, care ar avea cumulat o cotă destul de mare pe piaţa de furnizare a energiei.”Vânzarea nu se poate face la pachet, întrucât nici privatizarea celor trei distribuţii nu s-a făcut la pachet. Există contracte de privatizare diferite, cu clauze diferite„, au adăugat sursele menţionate.

Acestea au mai spus că a existat o companie din China care ar fi fost de acord să plătească inclusiv acest bonus, însă statul român nu agreează venirea chinezilor la controlul Enel Dobrogea, întrucât în această zonă există o bază militară americană.

Pe lângă Electrica şi Nuclearelectrica, alte companii interesate de preluarea operaţiunilor Enel ar fi cea germană E.ON şi francezii de la Electricite de France, au adăugat sursele. „Există în acest moment şanse 50-50% ca Enel să renunţe la vânzarea operaţiunilor din România şi să vândă active din alte ţări pentru a-şi acoperi datoriile„, au subliniat sursele citate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.