Eurodeputată germană, interzisă în Rusia

0

Ministerul german de Externe a anunţat, joi, că Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său a unei eurodeputate germane, apreciind că această decizie este „inacceptabilă”.

Eurodeputata Rebecca Harms s-a deplasat joi spre Moscova, unde urma să asiste în calitate de observator la procesul unui ucrainean suspectat de spionaj. Autorităţile ruse i-au interzis lui Harms să intre pe teritoriul rus, deşi eurodeputata a prezentat paşaport diplomatic, informează Mediafax.

După ce a aşteptat trei ore pe aeroportul din Moscova, Harms a fost informată că Rusia a declarat-o „persona non grata”.”Această interdicţie care o vizează pe Rebecca Harms, copreşedintă a grupului Verzilor în Parlamentului European (PE), este „inacceptabilă”, a apreciat Berlinul. Ambasada Germaniei la Moscova, de asemenea, şi-a exprimat protestul faţă de această masură. Ministerul german de Externe a informat că Harms a fost invitată să ia următorul avion spre Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al grupului Verzilor, diplomaţia rusă a anunţat că Guvernul Rusiei îşi rezervă dreptul de a adopta sancţiuni împortiva unor deputaţi europeni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.