Expoziție a fotografilor chinezi la Biblioteca Națională

Share:

Cei mai reputați artiști fotografi din China și România vor expune, în perioada 26 septembrie – 10 octombrie, 200 de fotografii cu peisaje minunate și tradiții populare din cele două țări, într-o expoziție la Biblioteca Națională a României, a declarat, pentru Agerpres, Ștefan Toth, președintele Asociației Euro Foto Art din Oradea, organizator.

poziția intitulată „România și China picturală” este dedicată aniversării a 65 de ani de la stabilirea relațiilor de diplomație dintre România și China și este organizată sub patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Chineze în România și al Asociației Fotografilor din China (CPA), reprezentând ediția a doua a Festivalului Fotografiei Chineze în România.

Potrivit organizatorului, datorită bunelor relații de colaborare existente dintre Asociația „Euro Foto Art” și Asociația Fotografilor din China, expoziția urmează să fie vernisată în luna decembrie 2014 și în capitala Chinei, în Beijing.La vernisajul de vineri este invitată să participe, pe lângă oficialități din România, și dna Huo Yuzhen, ambasadoarea Chinei în România. Momentele muzicale vor fi asigurate de artistul orădean Thurzo Sandor, care va interpreta la violă mai multe piese din repertoriul român și chinez.

O variantă redusă a expoziției va fi vernisată și la Suceava, la Oradea și Slatina. Ediția a doua a Festivalului cuprinde mai multe expoziții ale artiștilor din China, respectiv ale românilor care au avut posibilitatea să fotografieze în diferite regiuni pitorești ale acestei țări. Va fi vernisată astfel expoziția reprezentativă a Asociației Fotografilor din China, la Galați și sub genericul „Impresii din China”, două expoziții ale artiștilor fotografi Ovi D. Pop și Ștefan Toth.

Festivalul Fotografiei Chineze în România va fi încheiat de expoziția artistului fotograf Ștefan Toth, președintele Asociației Euro Foto Art (care a vizitat China de cinci ori), intitulată „5 x China”, ce urmează să fie vernisată la finele lunii septembrie în Cazinoul Centrului de Cultură Urbană Cluj, dar și în 22 octombrie la Biblioteca Județeană din Baia Mare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.