Romtelecom are datorii istorice de sute de milioane de euro

0

La Romtelecom sunt datorii istorice, care se ridică la sute de milioane de euro, a spus, joi, ministrul Comunicațiilor, Răzvan Cotovelea, fără să precizeze însă către cine sunt aceste datorii.

Cotovelea a fost întrebat, în cadrul International Digital Forum, dacă statul român a încasat sau nu dividende de la Romtelecom pentru că este o companie pe profit.

„La Romtelecom sunt datorii istorice care se ridică la sute de milioane de euro și care potrivit contractului de privatizare și de management trebuie să fie gestionate”, a spus ministrul.

Jurnaliștii i-au amintit că ministrul din 2011, Valerian Vreme, a anunțat că statul român va încasa dividende din profitul net al Romtelecom pentru anii 2006 și 2007.

„Nu știu ce a declarat acesta, știu doar că decizia Consiliului de Administrație, și mă refer în special la OTE, în ceea ce privește dividendele pentru anul financiar 2012 nu s-au luat”, a spus Ministrul Cotovelea.

Romtelecom, devenită Telekom Romania Communications, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 2,78 de miliarde de lei, un profit net de 312,6 milioane de lei și datorii de 478,1 milioane lei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.