Țările afectate de Ebola nu trebuie izolate

0

Grupul celor șapte țări cele mai industrializate ale planetei, G7, a avertizat joi împotriva riscurilor de ”izolare” a țărilor din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, relatează France Presse.

”Cu toate că propagarea Ebola trebuie stopată, țările afectate nu trebuie izolate”, a avertizat într-un comunicat pe marginea Adunării Generale a ONU de la New York G7 (Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Franța, Italia, Japonia și Marea Britanie).

Cei șapte miniștri de externe ai țărilor membre G7, alături de șefa diplomației europene Catherine Ashton și-au exprimat ”îngrijorarea profundă față de propagarea fără precedent a Ebola în diferite regiuni din Africa de Vest”.

Cele șapte cele mai înstărite țări ale planetei și-au subliniat la unison ”dorința de a veni în ajutorul țărilor răvășite de acest virus’ și au convenit că această epidemie reprezintă ‘o amenințare mondială la adresa păcii și securității”. În context, G7 și-a exprimat ”determinarea fermă de a sprijini toate eforturile necesare pentru a stopa propagarea virusului Ebola și a evita înrăutățirea acestei catastrofe umanitare”.

Odată cu această declarație comună, președintele american Barack Obama a lansat joi la ONU un apel pentru a acționa cu mai multă hotărâre pentru a ține sub control epidemia de Ebola în Africa de Vest, într-un moment în care Sierra Leone a plasat sub carantină peste un milion de locuitori.

”Există progrese și este ceva încurajator. Dar eu vreau să fim clari: nu avansăm suficient de repede, nu depunem suficiente eforturi”, a declarat liderul de la Casa Albă cu ocazia unei reuniuni la sediul Națiunilor Unite consacrată epidemiei, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.