Abbas acuză Israelul de acte de genocid comise în Fâşia Gaza

0

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acuzat Israelul că a efectuat „un război de genocid” în Fâşia Gaza, cerând, de la tribuna ONU, încetarea „ocupaţiei” israeliene. Israelul a denunţat criticile lui Mahmoud Abbas, acuzându-l de „terorism diplomatic”.

„În numele Palestinei şi al poporului palestinian, afirm că nu vom uita, nu vom ierta, nu îi vom lăsa liberi pe criminalii de război”, a declarat Abbas în cadrul Adunării Generale ONU.Recenta ofensivă în Fâşia Gaza a fost al treilea război, în cinci ani, efectuat de acest stat rasist şi ocupant. Diferenţa, de această dată, a fost amploarea acestei crime genocidare”, a subliniat liderul palestinian.”A venit vremea să punem capăt ocupaţiei israeliene şi acţiunilor de colonizare, începând de acum”, a continuat Abbas.”Ocupaţia trebuie să înceteze acum, a venit momentul independenţei statului Palestina”, a spus Abbas, informează Mediafax.

Israelul a denunţat discursul rostit la Adunarea Generală ONU de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, catalogându-l drept „terorism diplomatic”, relatează AFP. „Discursul lui Mahmoud Abbas este o instigare la ură presărată cu minciuni. Nu este discursul unui om al păcii”, au declarat consilieri ai premierului israelian Benjamin Netanyahu.

„Mahmoud Abbas nu vrea şi nu poate fi un partener pentru soluţionarea pe cale politică a conflictului. Atât timp cât Mahmoud Abbas va fi preşedinte al Autorităţii Palestiniene, conflictul va continua”, a reacţionat ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, acuzându-l pe liderul palestinian de „terorism diplomatic”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.