Dezvăluiri incredibile despre relaţia lui Petre Roman cu Zoe Ceauşescu

Share:

Mioara Roman declară într-un interviu, pentru Romania TV, că politica i-a afectat familia după Revoluţie, iar, în momentul în care a venit la putere, Traian Băsescu a ordonat să-i fie distrus atelierul fiicei ei, Catinca. Mioara Roman spune că nici în vremea comunismului nu a avut linişte şi a vorbit despre relaţia lui Petre Roman cu Zoe Ceauşescu.

Mioara Roman spune că între Petre Roman şi Zoe Ceauşescu a fost o relaţie platonică.”Petre a cunoscut-o la nunta colegului lui de catedră, nu invers. El a ajuns în lumea aceea prin colegul lui de catedră. S-au văzut de două ori, apoi Petre a plecat, el era bursier la Toulouse şi nu s-au mai văzut după aceea. Chiar a fost ecva ceva amuzant. A zis „dragă, din moment ce nu am avut o relaţie intimă cu ea, sigur că ne-am scris nişte scrisori, da..”,povesteşte Mioara Roman.

Fosta soţie a lui Petre Roman susţine că familia Ceauşescu nu accepta decât „pe oamenii care erau dintre ai lor, adică tot activişti”:”Ei împărţeau lumea lor şi restul lumii şi este ştiut că Walter Roman era în conflict politic deschis cu Nicolae Ceauşescu, adică împotriva politicii pe care o făcea Nicolae Ceauşescu… Ea era o mare bârfitoare, se interesa cine cu cine, nu era genul meu.”

Mioara Roman a povestit că a avut probleme cu Elena Ceauşescu.”Într-un concurs de împrejurări nefericit pentru mine am fost să iau interviu lui Maley, preşedintele Parlamentului din Egipt şi a ieşit şeful protocolului şi a întrebat dacă e vreo tovarăşă care ştie limba. Lângă mine era un domn, după am aflat că era de la securitate, a zis că eu ştiu. Au vrut să-mi ia perlele de la gât, eu i-am zis să nu pună mâna pe mine, am tradus, dar ulterior eu am refuzat să mă mai duc. Au vrut să mă scoată din radio, n-a mers: am avut atunci anchetă de partid, profesională, de la financiar, a încercat şi nu m-a prins cu nimic.

După aceea, mi-aduc aminte că eram gravidă cu Oana, după 3 ani. M-a sunat la 5 dimineaţa de la secretariatul CC că era tatăl lui Bashar Al Assad în România şi partea siriană a respins documentul că nu era bine tradus. Eram în 8 luni. Am zis nu pot să vin, dar am echipă, ei au tradus şi mi-au trimis să verific”, îşi aminteşte Mioara Roman.

Cu Nicolae Ceauşescu nu a vorbit niciodată, deşi l-a însoţit ca jurnalist în trei vizite oficiale. „El nu vorbea cu femeile. În ultimii 10 ani avea probleme de patologie comportamentală.  A fost şi un om care a avut mari probleme de vorbire, era foarte bâlbâit, a făcut când era mai tânăr cursuri în ultima vreme, ştiu de la colegii mei din tv”.

Mioara Roman a mai povestit că, după Revoluţie, familia sa a fost discriminată. „Nu doar că a afectat-o, familia a fost discriminată. Cu minciuni. Au zis că stau în palat de 24 de camere, că stau în casa asta pe care am luat-o de la ICRAL, am băgat bani, era abandonată ş.a.m.d.. Cei 17 ani după revoluţie au fost pentru mine un calvar, pentru că bărbaţii au etica luptei, femeile etica grijei. În 2004, dl preşedinte Băsescu, primul lucru pe care l-a făcut după ce a câştigat, l-a trimis pe Silvian Ionescu şi i-a dărâmat maşinile, atelierul, ăsta e nivelul… S-a dus la atelier la Catinca, i-a aruncat maşinile care au costat vreo 60 de mii de mărci germane, materialele pe geam, i-a busculat muncitoarele, i-a închis magazinul”.

„10 ani s-au chinuit să-l scoată din politică pe Petre Roman şi a fost un departament special”, a conchis Mioara Roman.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.