Lavrov critică la ONU intervenţionismul militar american

0

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat, sâmbătă, la ONU, intervenţionismul militar american, într-o aluzie la raidurile aeriene lansate de Statele Unite în Irak şi în Siria.

„Washingtonul şi-a declarat deschis dreptul de utilizare a forţei oriunde pentru apărarea intereselor sale”, a denunţat ministrul rus într-un discurs susţinut în faţa Adunării Generale a ONU, informează Mediafax.”Amestecurile de natură militară au devenit nomă, chiar în pofida unui rezultat lamentabil al operaţiunilor militare conduse de Statele Unite în aceşti ultimi ani”, a mai spus el, enumerând în principal intervenţiile în Irak, în Libia sau în Afganistan.

Rusia, care sprijină Siria, apreciază că Guvernul sirian ar trebui inclus în rândul coaliţiei actuale de luptă împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Stat Islamic (SI), în contextul în care Damascul „a anunţat clar că este pregătit să se alăture”, a adăugat Lavrov.

Statele Unite, care participă la o coaliţie de mai multe ţări, în special arabe, conduc, de la începutul săptămânii, atacuri aeriene contra SI în teritoriul sirian. De asemenea, Statele Unite efectuează, de la începutul lui august, raiduri aeriene contra unor poziţii ale SI în Irak.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.