179 milioane de euro, investiții în spitalele din Capitală

0

Investițiile în spitalele publice din Capitală în anii de criză au fost de aproape 179 de milioane de euro, a declarat luni edilul Bucureștiului, Sorin Oprescu.

„Primăria generală face eforturi pentru a sprijini procesul de finanțare a spitalelor. În 2008, când printr-o ordonanță de urgență am primit cele 21 de spitale, din care au rămas 19, că le-au revendicat unii, iar în România proprietatea este sfântă, din cele 19 spitale majoritatea au fost refăcute (…) chiar în anii de criză până în 2013 investițiile în aparatură și modernizare au fost destul de importante — aproape 179 de milioane de euro în toate spitalele (…) S-a redus bugetul și la Primăria generală în 2013, după aceea a continuat să se micșoreze, în schimb suntem în stare să acoperim toate utilitățile”, a spus Oprescu, cu ocazia participării sale la un eveniment referitor la piața medicamentelor.

El a menționat că s-a reușit menținerea finanțării în ceea ce privește utilitățile și plata unor servicii medicale.

„Casa de asigurări slăbește ritmul cu decontarea pentru că între 5 și 8% din bugetul spitalelor este reprezentat de utilități, restul de salarii, iar cantitatea foarte mică de bani este acordată pentru medicamente, materiale sanitare, etc. Este greu dacă continuăm așa pentru că lumea se dezvoltă, provocările sunt din ce în ce mai mari”, a declarat primarul Capitalei.

În altă ordine de idei, el a reiterat dorința de a realiza policlinici de sector și a estimat că în 2016 vor exista cel puțin două astfel de instituții.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.