Agerpres a sărbătorit 125 de ani de activitate

0

Cei 125 de ani de activitate neîntreruptă a Agenției Naționale de Presă Agerpres au fost sărbătoriți, luni seara, la Palatul Elisabeta, ceremonia desfășurându-se în prezența principesei Margareta și a principelui Radu.

Agerpres, prima agenție de presă din România, a împlinit anul acesta 125 de ani de la înființare, context în care Altețele Lor Regale au dedicat o Seară a Palatului Elisabeta Agenției Naționale de Presă.

În discursul susținut cu această ocazie, principele Radu a evidențiat rolul României de pionier în multe domenii, de-a lungul istoriei sale, inclusiv în cel al presei.

”România a dat dovadă de pionierat și în domeniul presei, având atunci când puține state aveau o agenție națională de presă. Pe vremea aceea, nici Palatul Elisabeta nu exista și nici partea aceasta de București nu era ceea ce este astăzi. (…) Familia mare a Agerpres este invitată astăzi, în întregimea ei, la Palatul Elisabeta, pentru a sărbători așa cum se cuvine o parte importantă din istoria noastră modernă”, a spus principele Radu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.